Vitamine C ascorbinezuur

Ernstig zieke coronaviruspatiënten in het grootste ziekenhuissysteem van de staat New York krijgen enorme hoeveelheden vitamine C toegediend – op basis van veelbelovende berichten dat het mensen in het zwaar getroffen China heeft geholpen, heeft The Post geleerd.

Dr. Andrew G. Weber, een longarts en specialist in de intensive care, verbonden aan twee Northwell Health-instellingen op Long Island, zei dat zijn intensive care-patiënten met het coronavirus onmiddellijk 1.500 milligram intraveneuze vitamine C kregen.

Identieke hoeveelheden van de krachtige antioxidant worden vervolgens drie of vier keer per dag opnieuw toegediend, zei hij.

Elke dosis is meer dan 16 keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C van de National Institutes of Health, die slechts 90 milligram is voor volwassen mannen en 75 milligram voor volwassen vrouwen.

Het regime is gebaseerd op experimentele behandelingen die worden toegediend aan mensen met het coronavirus in Shanghai, China, zei Weber. “De patiënten die vitamine C kregen, deden het significant beter dan degenen die geen vitamine C kregen”, zei hij. “Het helpt enorm, maar het wordt niet benadrukt omdat het geen sexy medicijn is.”

Een woordvoerder van Northwell – die 23 ziekenhuizen exploiteert, waaronder het Lenox Hill Hospital aan de Upper East Side in Manhattan – zei dat vitamine C ‘op grote schaal’ werd gebruikt als coronavirusbehandeling door het hele systeem, maar merkte op dat medicatieprotocollen van patiënt tot patiënt varieerden. ‘Als de clinicus beslist’, zei woordvoerder Jason Molinet. Ongeveer 700 patiënten worden in het ziekenhuisnetwerk behandeld voor coronavirus, zei Molinet, maar het is onduidelijk hoeveel van hen de vitamine C-behandeling krijgen.

Hero of the Day: jonge dokter verspreidt hoop in het donkerste uur van de stad De vitamine C wordt toegediend naast medicijnen zoals het antimalariamedicijn hydroxychloroquine, het antibioticum azithromycine, verschillende biologische geneesmiddelen en bloedverdunners, zei Weber.

Vanaf dinsdag hebben ziekenhuizen in New York federale toestemming om wanhopig zieke patiënten een cocktail van hydroxychloroquine en azithromycine te geven op basis van ‘compassievolle zorg’. President Trump heeft getweet dat de onbewezen combinatietherapie ‘een reële kans heeft om een ​​van de grootste gamechangers in de geschiedenis van de geneeskunde te zijn’.

Weber, 34, zei dat de vitamine C-spiegel bij coronaviruspatiënten dramatisch daalt wanneer ze aan sepsis lijden, een ontstekingsreactie die optreedt wanneer hun lichaam overmatig reageert op de infectie. “Het is logisch om te proberen dit niveau van vitamine C op peil te houden,” zei hij. Een klinische studie naar de effectiviteit van intraveneuze vitamine C bij coronaviruspatiënten begon op 14 februari in het Zhongnan Hospital in Wuhan, China, het epicentrum van de pandemie.