Vitamine C wel of niet erkent in Nederland......Toch zijn er mensen mee geholpen

(OMNS 18 maart 2020) Een groep artsen, zorgverleners en wetenschappers kwam op 17 maart 2020 online bijeen om het gebruik van hoge doses intraveneuze vitamine C (IVC) te bespreken bij de behandeling van matige tot ernstige gevallen van Covid-19-patiënten . De belangrijkste gast was Dr. Enqian Mao, hoofd van de afdeling spoedeisende geneeskunde van het Ruijin-ziekenhuis, een groot ziekenhuis in Shanghai, verbonden aan het Joatong University College of Medicine. Dr. Mao is ook lid van het Senior Expert Team van het Shanghai Public Health Center, waar alle Covid-19-patiënten zijn behandeld. Bovendien was Dr. Mao co-auteur van de Shanghhai-richtlijnen voor de behandeling van Covid-19-infectie, een officieel document dat is goedgekeurd door de Shanghai Medical Association en de stadsbestuur van Shanghai. [1] Dr. Mao gebruikt al meer dan 10 jaar hoge doses IVC om patiënten met acute pancreatitis, sepsis, chirurgische wondgenezing en andere medische aandoeningen te behandelen. Toen Covid-19 uitbrak, dachten hij en andere experts aan vitamine C en adviseerden IVC voor de behandeling van matige tot ernstige gevallen van Covid-19-patiënten. De aanbeveling werd vroeg in de epidemie aanvaard door het Shanghai Expert Team. Alle ernstige of ernstig zieke Covid-19-patiënten in de regio Shanghai werden vanaf 17 maart 2020 behandeld in het Shanghai Public Health Center, voor in totaal 358 Covid-19-patiënten. Dr. Mao verklaarde dat zijn groep ~ 50 gevallen van matige tot ernstige gevallen van Covid-19-infectie behandelde met een hoge dosis IVC. De IVC-dosering lag in het bereik van 10.000 mg - 20.000 mg per dag gedurende 7-10 dagen, met 10.000 mg voor matige gevallen en 20.000 voor ernstigere gevallen, bepaald door de longstatus (meestal de oxygenatie-index) en de stollingsstatus. Alle patiënten die IVC kregen, verbeterden en er was geen sterfte. In vergelijking met het gemiddelde van een ziekenhuisverblijf van 30 dagen voor alle Covid-19-patiënten, hadden de patiënten die een hoge dosis IVC kregen een ziekenhuisverblijf dat ongeveer 3-5 dagen korter was dan de totale patiënten. Dr. Mao besprak met name een ernstig geval dat snel achteruitging. Hij gaf een bolus van 50.000 mg IVC over een periode van 4 uur. De longstatus (oxygenatie-index) van de patiënt stabiliseerde en verbeterde terwijl het intensive care-team in realtime toekeek. Er werden geen bijwerkingen gemeld in geen van de gevallen die behandeld werden met een hoge dosis IVC.

Onder de internationale experts die de videoconferentie van vandaag bijwoonden, waren: Dr. Atsuo Yanagisawa, voormalig hoogleraar geneeskunde aan de Kyorin University, Tokyo, Japan, en de voorzitter van de International Society for Orthomolecular Medicine; Dr. Jun Matsuyama uit Japan; Dr. Michael J Gonzalez, professor aan de Universiteit van Puerto Rico Medical Sciences, Dr. Jean Drisko, professor in de geneeskunde, en Dr. Qi Chen, professor in de farmacologie, beiden aan de Kansas University Medical School, Dr. Alpha "Berry" Fowler, hoogleraar long- en intensive care-geneeskunde, Virginia Commonwealth University, Dr. Maurice Beer en Asa Kitfield, beide afkomstig van NutriDrip en Integrative Medical NY, New York City; Dr. Hong Zhang uit Beijing; William T. Penberthy, PhD van CME Scribe, Florida; Ilyes Baghli, MD, voorzitter van de Algerijnse Vereniging voor Voeding en Orthomoleculaire Geneeskunde (SANMO); Drs. Mignonne Mary en Charles Mary Jr, van de Remedy Room, New Orleans; Dr. Selvam Rengasamy, president van SAHAMM, Maleisië. Ik, Richard Cheng, MD, PhD van het Cheng Integrative Health Center in South Carolina, en senior adviseur van de ShenZhen Medical Association en het Shenzhen BaoAn Central Hospital, coördineerde deze conferentie. Hoewel het een korte bijeenkomst van minder dan 45 minuten was vanwege Dr. Mao's beperkte tijdsbeschikbaarheid, bedankte het publiek Dr. Mao voor zijn tijd en delen en wilde het het communicatiekanaal open houden en ook in staat zijn om te praten met andere clinici die aan het front werken tegen Covid-19. In een aparte bijeenkomst had ik de eer om te praten met Sheng Wang, MD, Ph.D., hoogleraar Critical Care Medicine van het Shanghai 10th Hospital, Tongji University College of Medicine in Shanghai China, die ook werkzaam was bij het Senior Clinical Expert Team van het Shanghai Covid-19 Control and Prevention Team. Er zijn drie lessen die we hebben geleerd over deze Covid-19-infectie, zei Dr. Wang:

1. Vroege en hoge dosis IVC is zeer nuttig bij het helpen van Covid-19-patiënten. De gegevens zijn nog in afronding en de formele papers zullen worden ingediend voor publicatie zodra ze compleet zijn.

2. Covid-19-patiënten blijken een hoge mate van hypercoagulabiliteit te hebben. Van de ernstige gevallen vertoonden ~ 40% ernstige gevallen hypercoagulabiliteit, terwijl het aantal van de milde tot matige gevallen 15-20% bedroeg. Heparine werd gebruikt bij mensen met stollingsproblemen.

3. De derde belangrijke les die geleerd is, is dat het voor het zorgteam belangrijk is om zich zo snel mogelijk te beschermen om beschermende kleding te dragen voor intubatie en andere noodhulpmaatregelen. We ontdekten dat als we zouden wachten tot een patiënt de volledige tekenen voor intubatie ontwikkelde en ons vervolgens klaarmaakten om te intuberen, we de kostbare minuten zouden verliezen. Het behandelteam moet dus de drempel voor intubatie verlagen, zodat het team voldoende tijd (ongeveer 15 minuten) heeft om zich op te stellen. Deze kritische 15-30 minuten kunnen een verschil maken in de uitkomst. Ook zijn beide Drs. Mao en Wang bevestigden dat er andere medische teams in andere delen van het land zijn die hoge doses IVC gebruiken om Covid-19-patiënten te behandelen.

bron: https://blogs.mediapart.fr/ninhursag/blog/200320/coronavirus-successful-high-dose-vitamin-c-treatment-patients